Det lider mot skolavslutning

Solens strålar värmer oss alla,
snart har vi glömt vintern den kalla.
Värmen tar oss istället tillbaka till vår första vecka här,
augusti, sommar och grön atmosfär.
Vårt år har varit helt magnifikt,
ett rikt år med, vänner, Gud, ja helt unikt.
Vi har fått testa på isklättring och speleologi (där trotsat vår klaustrofobi),
här hart vi verkligen fått känna oss fri.
Möten med samer, lämlar och scouter (och vi har även haft problem med vår rauter)
får att oss att känna oss som Norrlandsastronauter.
Vad menar jag med det kan man fråga,
ja inte vet jag, kanske ett resultat av min rimoförmåga.

Idag med vår avslutningsgudstjänst vi fått tacka,
en by med hjärta så stort här på fjällbacka.
Ni allihopa är så fin(a),
så när vi tittar ut genom fönstret vill vi inte dra ner rullgardin.

Vi har då alltid känt oss så välkomna här,
våra faddrar har varit som en stor, söt chokladdessert.
Nu ska vi packa och säger snart adjö,
men detta är inte slutet vi ska inte dö.
(även om vi kommer sakna det här med snö)
Hemavan Fjällstation har nu varit vårt hem i snart ett år,
det är inte bättre än att jag fäller en tår,
så hoppas jag ni förstår att ingenting Bibelfjäll slår,
Om vi vore mos skulle ni vara grädden om ni förstår min metafor.
Det känns vemodigt att lämna vår kära HemavanTärnabykår,
men misströsta inte för våra och era minnen består,
och vi kommer och hälsar på nästa år!

Puss och Kram // Eva
PS. Nu drar vi till Norge!! DS.

Toppturer

Lördag och söndag i förra veckan hängde vi med ett gäng på toppturer i sällskap av folk på Fjällstationen. Lördagen var FANTASTISK med en lång dag ute på fjället, mycket lunkande och skratt. Kvällen avslutades med grillning och kubb. F I N T !
Söndagen bjöd även den på tur, härligt den med men fram mot nedfärden molnade det igen lite. Det är grymt kul att tura, sådan frihetskänsla och alldeles alldeles underbart!

Allt fett tillhör Herren

Idag har vi varit på tur vid Krutfjället. Men en trygg och stark vind som sällskap fick vi oss ett par riktigt fina åk. En helt okej dag att gå i skolan!
I morgon beger vi oss ut på bivacktur till Syterstugan och tjena vad taggad jag är på att gräva! Och allt annat såklart!
Allt gott! /Elin

En måndag

Idag har vi haft en väldans lugn skoldag kan man säga. Först hade vi ”före” där vi pratade om allt möjligt relevant, läste text ur boken Väven, diskuterade i smågrupper och därefter hade vi egentid. Efter egentiden åt vi lunch och sedan hoppade vi in i bussen för att åka till en same i byn Ängesdal och höra honom berätta sin livshistoria. Det blev dock inte riktigt som vi tänkt oss för när vi väl var framme var det ingen hemma och efter ett tag fick vi reda på att han var i Norge och inte alls benägen att ta emot oss. Det kändes lite snopet men vi gjorde det bästa av situationen och hängde i byn. Solen sken, vinden blåste och det var allmänt gött!
I veckan väntar topptur och bivacktur. En helt fantastiskt fjällig vecka helt enkelt!
Ha det fint! Kram Elin

BILDBOMB

Tur på gurkfjället, födelsedagar, korvgrillning i centrumbacken, fika hos P-o och Anna, testa friktionsdäck, viterskalstur, disco i simhallen, julmarknad och kakbuffe, en sur lapp, julbord på gården, avsked vid bussen och tacofest för oss som åkte dagen efter. Sen hemfärd. Från 23 november till 19 december.

Kram Emmy

Lite för bra…

Åh vad dåliga vi är på att blogga! Men jag kan säga att den största anledningen nog är att vi har det liiite för bra. Vi lever livet så galet mycket att bloggen kommer lite i skymundan. Istället för att blogga umgås vi nämligen med varandra, njuter av vädret och fjällen, kramas och gör annat mysigt. En annan anledning till att vi inte hinner skriva skulle kunna vara att vi ibland måste läsa lite läxor…

Aja, som sagt vi har det bäst rör enkelt och ikväll har vi firar loss ordentligt med TACK-os till Jakob, vår kära säsongare här på gården som ska fara hem till utanför Uppsala imorgon bitti. Och när vi ändå var igång med firandet virade vi även att Elin och Johannes har flyttat in med en ordentlig IN-flyttningsfest. Riktigt bra dag så att säga!

Godnatt på er!
Kram Eva!

 

 

The Viterskalstur of fysisk aktivitet

Förra torsdagen drog Johannes och jag ut på en väldans fysikt krävande tur (detta var utanför vår tankebana när vi började). Trots att vi var helt slut när vi kom hem typ åtta på kvällen hade vi en supermegabra dag! Gud är en ofantligt bra designer alltså, fjällen är helt OK så att säga! Vi tog oss dit med våra randoneskidor och tog oss ett åk efter att ha vandrat med stighudar uppåt. Därefter vandrade vi hemmåt och då var vi lagom slut men ack så nöjda! Inte att glömma så fikade vi nyponsoppa och mackor, mums! Och det bästa (typ i alla fall) så åt mi massa våfflor när vi kom hem. Så för hela dagen säger jag bara MMM-Mmm-MmMm!!!
Kram Elin

HEJ VÄNNER

Men vad gör de egentligen? Varför skriver de aldrig något?
Bra frågor. Sannerligen.
Medans saken undersöks får ni en bildbomb till.
6 oktober till 23 november. Alla bilder kommer från min mobil.

Kram Emmy