V.18 & v.19

Godkväll folket. 

Ny vecka och tro’t eller ej, men det är bara 4 veckor (!!) kvar tills det här Bibelfjällsåret är slut… Man ska väl kanske inte tänka så mycket på det, men det har bara gått så ruskigt snabbt. Nu ska jag verkligen ta till vara på den tiden som är kvar! :) Och hörni, tipsa alla ni känner om den här fantastiska skolan så hjälps vi åt så att det blir ett nästa års Bibelfjäll! :)

V.18 som sagt…

Måndagen började med att vi var lediga, haha. Det var ju 1:a maj så det var en röd dag. Men dagen därpå körde vi på som vanligt, och det var inget mindre än Uppenbarelseboken som den här veckan skulle handla om. Hans Lindholm från Uppsala kom och pratade om den här svår förstådda men intressanta boken i Bibeln. Hans har till och med skrivit en bok om Uppenbarelseboken – ”Den som segrar” -så det var verkligen ett privilegium att få ha honom här. Han var här och föreläste tis-tor.  På kvällen på torsdagen grillade några på baksidan av stationen. Ingen sol i sikte men det var mysigt och gott ändå. Alltifrån marshmallows med choklad till bacon inlindade korvar lades på grillen. På fredagen stod det något väldigt intressant i kalendern: ”Niklas informerar”. Kjell-Arnes chef Niklas var nämligen på besök, och kom och pratade lite med oss. Han bekräftade och printade in i våra hjärnor vilken fantastisk skola vi har gått på! Jajemen, jag kan bara instämma. (Känn en liten hint att ni ska ansöka NUUUU! :) ) På eftermiddagen kom Lena Bergström, kyrkoledare för Region Nord, för att prata om bön. Det var också intressant. Saker som alltid har varit självklara när det gäller bön fick man helt plötsligt en annan syn på.

På lördagen gick jag, Elin, Cecilia, Emilia, Henke och Hannes ut på en ”liten” topptur… Vi gick till Mortsen som ligger på 1413 m.ö.h, och den tog exakt 6 h inkl. lunchpaus upp till toppen, och skulle inte alls ta länge att åka ned för tänkte vi, men nja… Hela turen tog ca 9,5 timmar… Snacka om att vi var hungriga när vi kom tillbaka, haha! Men det var jätteroligt att få göra något aktivt även på helgen, nu när liftarna har stängt för säsongen. Nu laddar alla om för gondol invigningen hösten 2017.

På söndagen var det gudstjänst här på stationen. Det var Oskar från Missionskyrkan i Lycksele som ledde det hela, och Klas Johansson som predikade. Bästa lovsångsteamet spelade och sjöng (och för er som undrar består det vanligtvis av Ingela, Jonatan, Hannes, Simon och Jesper).

V.19

Det började med att vi fick besök av dagiset Björken. Vi visade dem runt på stationen och sedan fick de vara med i ett litet drama om Sackaios. Sist lekte vi ”Kom nu alla mina barn…”. På eftermiddagen hade Kjell-Arne lektion i lightpack. Det är en vetenskap i sig att lära sig hur man ska packa rätt och lätt. Allt väger mycket mer än vad man tror. Tis-ons hade vi gåvoupptäckande där Maria Johansson egentligen skulle ha varit med oss men vi fick ha distansundervisning via Skype istället. För vissa var det en AHA-upplevelse och för andra en bekräftelse på ens egenskaper. Idag (torsdag) har vi haft fördjupningsarbete hela dagen. På måndag ska vi redovisa arbetena så det har varit lite stressigt. Men med all rätt ska det vara klart då, då vi haft lååång tid på oss. Oj! Glömde nästan skriva att vi blev hembjudna till bästa Kjelle och Karin på onsdagskvällen för lite grillparty. Hamburgare och korv, och så hade jag och Cecilia bakat en Rubikskubtårta till Hannes som fyllde 20 den dagen. Värt att nämna är också att vi hade firat Jonatan dagen innan. Det är många som fyller år efter varandra i den här klassen. :) De é nice.

Imorgon ska vi på topptur med Mr. X aka Sven Olofsson. Det är Krutfjället som ska bestigas. På lördag ska ett gäng åka till Mo I Rana och kolla in läget. (Haha, och förhoppningsvis lite mer ;) ) Det är även Eurovision Song Contest vilket är väldigt viktigt att titta på (!!) enligt mig och Ingela i alla fall. På söndag är det gudstjänst i Tärnaby kyrka. Hej och hå. Jag suger på att skriva korta inlägg, men här kommer lite bilder som kompensation:

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Processed with VSCO with a6 preset IMG_0370.JPG FullSizeRender.jpgVem där?

IMG_0438.JPG FullSizeRender.jpg-1Det var chokladbollens dag idag, så jag, Jacke, Henke och Elin (vi bakade dock var för sig) bakade chokaldbollsrulltårta! It was amazing.

Ha en fortsatt trevligt vecka! Så hörs vi v.20. Ha’de gött! 

Skrivet av: Amanda Holmgren

Bilder tagna av: Amanda Holmgren

 

This entry was posted in . Bookmark the permalink.