De senaste veckorna… del 2

Eftersom det förra inlägget blev så långt delade jag upp det i två inlägg istället.

v.39
När veckan började såg det ut som en innevecka men allt eftersom veckan gick kom vi ut allt fler gånger :)

På måndagseftermiddagen kom Bo Lundmark hit och berättade om hans liv som präst för nomaderna. Det var intressant och vi fick lära oss mycket om hur livet kan se ut här uppe.

Onsdagen bjöd på så fint väder så vi hade eftermiddagens lektioner utomhus utmed Drottningleden :) Vi fick tolka olika tolkningar av skapelseberättelsen genom att använda oss av de material vi kunde hitta i naturen.

På fredagen hade vi också lektionen utomhus. Vi som var kvar. David och Jakob gav sig iväg till Norra Syter igen för att göra ett nytt försök på toppen. Och det lyckades de med!

31

Vi andra hade tro och liv vid Rutjebäcken. Tro och liv är den tid på schemat när vi diskuterar ett ämne som vi i klassen valt. Ibland kan det vara ett ämne som inte alltid är så enkelt att diskutera annars men som ändå är viktigt att diskutera och fundera över och andra gånger är det mer allmänna, men lika viktiga, ämnen som diskuteras.
Dagen till ära åt vi skrabbelucker till fikat!

21

På vägen ner klättrade vi på klipporna utmed bäcken. Vi hittade bland annat ett hål som såg ut som en liten pool.

22

23

v.40
Den här veckan började vi inne med Mose och Bildautbildning. Sen fortsatte vi med karta och kompass med Mojo. Först inne och sen ute. När vi var ute gick vi upp på Gurkfjället med kompassen i högsta hugg. Det var en väldigt vacker utsikt även om en del tyckte höjden var obehagligare än andra.

41

v.41
Förra veckan hade vi första hjälpen tisdag och onsdag. Viktiga kunskaper som man borde uppdatera sig på oftare…
Något annat viktigt som hände förra veckan var att vi hade vår första gudstjänst som vi höll i helt på egen hand. Vi var i frikyrkan i Tärnaby och den var helt fullsatt!

51

Detta är vad vi har haft för oss de senaste veckorna. Många äventyr och härliga samtal :)

This entry was posted in . Bookmark the permalink.