De senaste veckorna… del 2

Eftersom det förra inlägget blev så långt delade jag upp det i två inlägg istället.

v.39
När veckan började såg det ut som en innevecka men allt eftersom veckan gick kom vi ut allt fler gånger :)

På måndagseftermiddagen kom Bo Lundmark hit och berättade om hans liv som präst för nomaderna. Det var intressant och vi fick lära oss mycket om hur livet kan se ut här uppe.

Onsdagen bjöd på så fint väder så vi hade eftermiddagens lektioner utomhus utmed Drottningleden :) Vi fick tolka olika tolkningar av skapelseberättelsen genom att använda oss av de material vi kunde hitta i naturen.

På fredagen hade vi också lektionen utomhus. Vi som var kvar. David och Jakob gav sig iväg till Norra Syter igen för att göra ett nytt försök på toppen. Och det lyckades de med!

31

Vi andra hade tro och liv vid Rutjebäcken. Tro och liv är den tid på schemat när vi diskuterar ett ämne som vi i klassen valt. Ibland kan det vara ett ämne som inte alltid är så enkelt att diskutera annars men som ändå är viktigt att diskutera och fundera över och andra gånger är det mer allmänna, men lika viktiga, ämnen som diskuteras.
Dagen till ära åt vi skrabbelucker till fikat!

21

På vägen ner klättrade vi på klipporna utmed bäcken. Vi hittade bland annat ett hål som såg ut som en liten pool.

22

23

v.40
Den här veckan började vi inne med Mose och Bildautbildning. Sen fortsatte vi med karta och kompass med Mojo. Först inne och sen ute. När vi var ute gick vi upp på Gurkfjället med kompassen i högsta hugg. Det var en väldigt vacker utsikt även om en del tyckte höjden var obehagligare än andra.

41

v.41
Förra veckan hade vi första hjälpen tisdag och onsdag. Viktiga kunskaper som man borde uppdatera sig på oftare…
Något annat viktigt som hände förra veckan var att vi hade vår första gudstjänst som vi höll i helt på egen hand. Vi var i frikyrkan i Tärnaby och den var helt fullsatt!

51

Detta är vad vi har haft för oss de senaste veckorna. Många äventyr och härliga samtal :)

De senaste veckorna…

De senaste veckorna (när hemsidan krånglat) har det hänt mycket här i Hemavan. Min tanke är att i detta inlägg ge er något/några av guldkornen från varje vecka, så jag ber om ursäkt i förväg om inlägget blir lite i längsta laget ;)

v.37
Den här veckan började på topp med en tur till Okstinda, en norsk glaciär! Vi hade som vanligt lite halvtur med vädret då det regnade hela vägen upp till glaciären på tisdagsförmiddagen. Däremot hade vi fint/helt ok väder både på måndagskvällen och tiden på glaciären…

På måndagskvällen var vi några som tog det lugnt med gitarren kring elden och några som sprang upp på närmsta topp när vi hade satt upp tälten och ätit.

1

På tisdagen var det all in glaciär. Vi åkte så nära vi kunde på morgonen innan vi började gå upp för berget för att komma upp till glaciären. Det var väldigt häftigt att se hur stor den var och veta att den till och med är större än vi tror. Och den blåa färgen var inte helt fel den heller!

2

När vi kom ner från själva isen tog vi fika medan Mojo gick på upptäcksfärd för att se om han kunde hitta en glaciärgrotta vi kunde gå in i och det gjorde han! Det var så häftigt att stå raklång under isen i ett hålrum stort nog för oss och 10 personer till :)
Den första bilden at taget rakt upp i taket.

3

4

Efter grottan var det dags att bege sig neråt mot bilarna igen för att åka tillbaka och plocka ihop tälten innan hemfärd. På vägen ner hittade vi en magisk utsikt på en sten som vi var tvungna att föreviga!

5

Senare i veckan fick vi besök av Bo Wettéus som berättade om Abrahams liv och de olika löften som Gud gav honom under hans långa levnadstid. Det var väldigt intressant och lärorikt.

v.38
Även den här veckan började med äventyr. Denna gång var det pilgrimsvandring som stod på schemat efter många om och men. Vi skulle nämligen gett oss ut redan tre veckor tidigare men på grund av vädret blev allt runtflyttat. Vilket sedan hände igen veckan innan då vi också skulle gett oss iväg på pilgrimsvandringen. Men nu blev alltså den äntligen av och vi började gå efter lunch på måndagen. Vi gick en bit innan vi stannade och fick instruktioner för eftertanke av Kjell-Arne. Något som hände flera gånger utmed vägen och var väldigt nyttigt och givande. Framför allt för dem av oss (jag inkluderat) som har svårt för att ta oss tiden att stanna upp och reflektera. Vi fick även testa på att vandra med stav som en riktig pilgrim gör vilket gav blandat resultat i klassen. Några lämande dem på lämpligt ställe medan vissa fick mersmak och tänker använda dem mer.

11

När vi vaknade första morgonen fick vi alla en chock. Väderapparna hade sagt att vi skulle få molnigt, knappt någon nederbörd och 3-5 grader som lägst men när vi vaknade var det minusgrader och vi möttes av ett lätt snötäcke. Det som inte syns helt tydligt på bilden är att vattnet vi hämtat kvällen innan till frukosten hade ett fyra millimeter tjockt istäcke på toppen.

12

Detta var även dagen vi skulle göra ett toppförsök på Norra Sytertoppen. Något vi påbörjade men fick som andra klass i Bibelfjälls historia avbruta på grund av för dåligt väder.

13

På vägen ner fick vi en glimt av solen :)

14

Sista morgonen börjar vi gå hemåt i en höstsnöstorm men desto längre vi kommer desto bättre blir vädret och till sist är vi hemma igen.

16

Denna vecka läste vi även om Isak med Elisabet. Det var första gången vi hade lektioner med henne vilket var roligt!

Krångel, krångel, krångel

Hej på er alla där ute!
Precis som rubriken lyder har vi haft lite problem med hemsidan de senaste veckorna men nu ska det vara löst och förhoppningsvis fungerar allt som det ska framöver :)

Eftersom det har gått några veckor sedan vi senast kunde komma åt bloggen ligger vi lite efter med inläggen men inom en snar framtid kommer en sammanfattning av de senaste veckorna.

Hoppas att ni har det bra där ute i vårt avlånga land!

Hälsningar,
Årets klass

Innevecka

Hej igen, efter två veckor med fjällvandring och grotturer så var det dags för en vecka inomhus, trodde vi i alla fall när veckan började.
Måndag och tisdag fick vi besök av Olof Brandt som tog med oss på en vandring genom Gamla Testamentet. Två roliga dagar med många rörelser att komma ihåg…

21616773_1416134338463641_645897409_o

Onsdagen blev, trots att vi inte trodde det innan, en utedag. Vi gick livsvandringen upp utmed Kvarnbäcken till Fjällfinakåtan. Väl där åt vi lunch och poppade popcorn runt elden som Kjell-Arne hade gått i förväg och fixat.

21682444_1436418686405429_1118467892_o 21616947_1636177969728698_1433111815_o 21684390_1636175829728912_233963349_o
Torsdag och Fredag fick vi åter igen besök fast av Niklas Jonsson från folkhögskolan. Han lärde oss mer om oss själva och varandra då vi fick göra personlighetstest och samarbetsövningar.

På lördagen gjorde vi alla olika saker. Det var allt från att gå upp på en av alla toppar runt oss till att ligga inne i soffan och vila hela dagen.

Söndag morgon åkte vi alla nio på högmässa i Tärnaby. Det var ovanligt för dem av oss som är vana vid frikyrkliga gudstjänster men det var kul att se något nytt!
Efter det åkte vi i sann bibelfjällanda vidare till närmsta fjälltopp och vandrade upp för den. Närmare bestämt Laxfjällen eller som vi kallar den Tärnatoppen.
Väl vid foten av berget var det några av oss som fick feeling och ställde oss på bordet och dansade glatt till hög musik :)

21585983_1436432143070750_1891394957_n 21684309_1436432416404056_247597019_o

När vi kom ner igen delade vi upp oss så att några stannade i Tärna för att gå på bön och lovsång i frikyrkan på kvällen medans de flesta åkte hem för att vila inför kommande vecka.

Något som hände innan denna vecka drog igång var att vi hade vår välkomstgudstjänst här på fjällstationen. Vi fick där träffa våra faddrar och vi var även med och sjöng och spelade på de gemensamma sångerna.

21371132_734385760081754_5972415648401060735_n

 

 

Vecka 35 (grottur)

Hejsan!!

Förra veckan var en händelserik vecka med mycket nya upplevelser. I måndags fick vi lära oss om olika kök man kan ha med ut på fjället. Det var väldigt mycket olika typer, märken och storlekar Mojo lärde oss men alla tyckte det var intressant.

I början av förra veckan hade vi även introduktion om bibeln där vi lärde oss om olika översättningar och bibeln genom historien.

Vi hade även tårtkalas i torsdags då David fyllde 19 år, GRATTIS!

I torsdags åkte vi till Östra Jordbäcksgrottan där vi kröp cirka 10 meter in, det var trångt men alla vågade och klarade det galant vilket var jätte kul! Men det var inte det enda utan i Fredags åkte vi till Norge en heldag för att gå in i Plurdalsgrottan. Vi var där inne ungefär 4 timmar och då hade vi även med oss fika in, mums.
Vi kom ut glada och oskadda vilket var fantastiskt!

Här kommer lite bilder från dagarna:

IMG_0123

IMG_0122

IMG_0134

IMG_0120

 

Bibelfjäll 17/18

Hej på er där ute i vårt avlånga land. Förra veckan började ett nytt år av Bibelfjäll! Vi är nio stycken som går här detta året och såhär ser vi ut:

Fil 2017-08-31 17 35 13Vi hoppas att ni vill följa våra äventyr här på bloggen eller på instagram.

De sista veckorna och sista blogginlägget. (Obs! Långt…)

Hej svejs!

Egentligen vill jag inte påbörja det här inlägget men jag måste väl… Haha nä, men det är bara det att det blir det sista från vår klass. :( Det känns så konstigt att vi ”nyss” började det här äventyret och nu är det slut. Vi kom dock igång med bloggen väldigt sent och det har väl inte blivit så många inlägg men hoppas ni har fått lite koll i alla fall. Vi lagt ut många fler bilder på Instagram, så in och kika där! :)

Nu ska jag försöka sammanfatta de tre senaste veckorna väldigt kort och koncist (brukar inte gå så bra):

V. 21

Måndagen började med lite information inför retreaten som skulle påbörja måndag e.m och pågå till onsdag f.m. Vi åkte till Klippengården kring 13.30 och väl där fick vi våra rum. Det är en jättefin gård med en huvudbyggnad + två nybyggda hus med 12 bäddar var. ”Insikten” och ”Utsikten”. :) Eftersom retreat betyder ”att dra sig tillbaka” var det det vi skulle försöka göra. Inte hålla på med mobilen eller sitta vid datorn/TV:n. Vi skulle inte heller prata någonting utan allt var under tystnad. Det var lite speciellt att äta utan att prata. Vi hade några gemensamma tider under dagen, för tidebön, fika och måltider. På onsdag f.m. åkte vi tillbaka till stationen och käkade lunch och sedan var det lång helg. På torsdag f.m. åkte några till Voijtjajaure på gudstjänst och sedan även på kvällen fast i Tärnaby. Effektivt. ;) På fredag drog några på topptur till Gemken. Eller alla gick inte upp till riktiga Gemken utan några till fuskisen. Jag tog snöskor och pulka och det var hur kul som helst! :) *Recommend, recommend* På söndagen var det avslutnings gudstjänst för årets Bibelfjäll. Det blev lovsång, predikan av Elisabet och mycket gott fika efteråt.

V. 22

På måndagen var det dags! Den efterlängtade Norgeturen. :) Det var strålande sol och klarblå himmel (om jag minns rätt…?) så det kändes på ett sätt synd att lämna Hemavan. Det tog sin lilla stund att komma ut till Engavågen (Nordland) då vi även skulle åka två färjor. Vyerna man fick se längs vägen är bland det vackraste jag har sett. Måndag var till för att resa och sätta upp basläger. På tisdag var det kajakpaddling för halva klassen och topptur för de andra. Jag paddlade kajak men ska jag vara helt ärlig (vilket jag ska) var det inte riktigt min grej. Det var inte så kul som jag hade tänkt, men kul att få prova i alla fall! Det var värt det man fick se på vägen, bland annat tre havsörnar. På kvällen bjöd vi Mojo och Kjell-Arne på fika och hade det allmänt mysigt. Några var även och fiskade dessa dagar och fick upp x antal fisk, men jag tror dom bara behöll två och grillade. På onsdagen var vädret dessvärre så dåligt att vi bestämde oss för att åka hem en dag tidigare. När vi skulle åka på den största färjan fick vi istället vänta 2,5 h då vi inte fick plats första tiden. Men den här klassen är galet duktiga på att hålla humöret uppe så det var inga problem. Med lite billekar ordnar sig allt. Väl hemma var de flesta jättetrötta men vi ställde oss ändå och lagade mat. Kl. 22.00… -.- På torsdagen hade vi utvärdering och pratade lite om vad komma skall (avslutningsveckan) och sedan började folk packa och städa. På fredagen gjorde vi fler utvärderingar och årets sista Kahoot Quiz. RIP. Vi slutade redan vid 12.00 så det blev en tidig helg igen. På lördagen gick några på kanske säsongens sista topptur upp till Krutfjället. I bikini dessutom. Är det juni så är det. Vi firade även Ingela och Johanna som fyller år efter vi slutat så det blev 5 sorters kakor inkl. Jackes goda veganska pannacotta. På söndag åkte vi på vår sista gudstjänst i Tärnaby – några till Svenska Kyrkan och några till Filadelfiakyrkan.

V.23

I måndags skulle gruppen som inte hann paddla i Norge göra det (i Tärnaby) och vi andra donade på här hemma. Jag och Jacke städade bland annat vägkanten uppe vid hotellet. De flesta hade redan gjort det i söndags. Idag var vi lediga pga. nationaldagen. Några åkte till Tärnaby för att fira det. Sedan på kvällen blev vi hembjudna till Mojo och Maria (och Robert). ;)

Ja ni. Nu sitter jag här 02.40 en onsdagsmorgon och skriver det sista blogginlägget. Känns både tungt och jobbigt men jag har hela tiden sagt att detta bara är början på någonting annat och vill vi ha kontakt så kommer vi ha det. Jag är inte orolig för det egentligen men det känns såklart sorgligt, tycker jag i alla fall… Haha, som den blödiga person jag är. Imorgon ska vi gå upp till Kvarnbäcken som vi började Bibelfjällsåret med, och ha en liten nattvard. Och kl. 11.00 är det examen uppe i kapellet. Folk åker hem lite olika tider och dagar så alla sticker inte bara direkt efter det. Som tur är. ;) Tack för att ni har läst våra inlägg både här och på Instagram.

Hela Bibelfjällsklassen 16/17 tackar och bockar för oss. <3 

Nu kommer bilder från både kameran och mobilen:

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC IMG_0531 IMG_0536 IMG_0538 SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC fullsizeoutput_a42 SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_c6cFoto: Kjell-Arne Alvarsson.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC IMG_0756 IMG_0763 IMG_0794 fullsizeoutput_b60*Vänta, vänta! Jag har förresten en grej till. Bad alla i klassen att beskriva Bibelfjäll med ett ord eller en mening och såhär sa dom. Allas citat står inte med pga. jag minns tyvärr inte vad ni sa för klantskallen skrev inte ner det, utan trodde jag skulle minnas i huvudet…

Amanda: Ett år med dig, Gud och massa härliga människor! Just do it.

Axel: Hallelujah! Amen! Fast med snuskiga korridorer… ;)

Elin: God gemenskap.

Emilia: Det bästa valet hittills i mitt liv.

Hannes: En möjlighet att få prova nya saker.

Ingela: Worth it.

Jesper: Mäktigt. Huhuhuhuhu.

Johanna: Ett år då man får se Guds storhet.

Jonatan: Att få hänga med vänner och Jesus på fjället – de é nice.

Simon: Bibeln, fjället och mötet. ;)

*Sedan var det en grej till… GRATTIS TILL HENKE SOM HAR SOVIT UTE NÄSTAN HELA BIBELFJÄLL! Inte långt ifrån 300. Woaw.

Klassen Kvarbäcken Klassen Sytertoppen

Klassen MalåTog några gamla klassbilder då jag inte har några nya… Kanske blir en imorgon. :) #AnnarsFavoriterIRepris

Skrivet av: Amanda Holmgren

Bilder tagna av (förutom klassbilderna): Amanda Holmgren

 

V. 20 – Fadderfest, kyrkohistoria m.m

Hejsan hoppsan! ...fallerallera, när julen kommer ska varenda unge vara gla’! Nej, vänta… Det är lite försent (eller för tidigt?) att sjunga den låten… 

Vecka 20 har snart runnit ut, och vi har haft en fantastiskt solig vecka! :) Älskar dessa kontraster när man ser barmarken och man nästan vill ta ett dopp i älven, och sedan tittar man upp och ser fjällen täckt av snö. <3

Måndag: Det började som vanligt med ”Inför” då vi pratade om retreaten som vi ska ha imorgon till på onsdag v.21. Vi planerade också lite inför fadderfesten som var i tisdags. :) På eftermiddagen började redovisningarna för fördjupningsarbete. Det var jätte roligt att höra/se allas resultat. Bilderna nedan är ”tyvärr” bara på personerna (några av dem) och inte själva arbetet, men det var alltifrån en podd till en virkad julkrubba som hade gjorts.

Tisdag: Vi fortsatte med redovisningarna och sedan var det förberedelser för fadderfesten. Det blev en väldigt lyckad kväll tycker jag! Vi hade ordnat trerätters med grym underhållning av husbandet. Det fanns också frågesport och bildspel med på programmet.

Onsdag-fredag: Rune W. Dahlén och Moa Nilsson Forsén från THS kom och pratade om b.l.a. kyrkohistoria. Det var nice! Andra ämnen som togs upp var kallelse och väckelse. Vi hade dom från e.m. på torsdag till f.m på fredagen. Efter lektionerna hade alla sina cellgrupper och sedan var det fritt” fram för vad man ville göra. Några drog och hoppade studsmatta på baksidan av badhuset, det var också kul!

Lördag: Några var på topptur, andra med sina faddrar och andra bara chillade. :) Lite som lördagar brukar se ut. Blandat. På kvällarna har oftast varit filmtittande och den här gången var det Harry Potter 7, del 1.  :)

Söndag: Några var på gudstjänst i församlingshemmet i Tärnaby. Det var Elisabet som predikade. Vi satt ute och fikade och med den utsikten från ”kyrkbacken” eller vad man ska kalla det, den är oslagbar. Det var sådant härligt väder och att bara sitta där utan att frysa eller svettas – det är livet. :D Efter gudstjänsten drog många på topptur till Krutfjället medan några var kvar på gården och solade och hade det allmänt gött. Jag och Elin åkte till Ruttjebäcken för att sitta på någon klippa och bada men det blev inte riktig som vi hade tänkt… Dock blev det TOPPen ändå. :)

URSÄKTA ATT MOBILBILDERNA ÄR ÅT FEL HÅLL, men vet inte hur jag ska fixa det. Är inte sååå tekniskt lagd. #VälkommenTill2017…:

IMG_0465.JPG IMG_0466.JPG IMG_0472.JPG IMG_0473.JPG IMG_0476.JPG SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Länk till Jonatans, Samuels, Henkes och Jespers fördjupningsarbete:

och en trailer till Bibelfjäll som Jonatan har gjort:

Önskar er en jättebra vecka framöver och TA HAND OM VARANDRA!

Ha’ de gött!

Skrivet av: Amanda Holmgren

Bilder tagna av: Amanda Holmgren

V.18 & v.19

Godkväll folket. 

Ny vecka och tro’t eller ej, men det är bara 4 veckor (!!) kvar tills det här Bibelfjällsåret är slut… Man ska väl kanske inte tänka så mycket på det, men det har bara gått så ruskigt snabbt. Nu ska jag verkligen ta till vara på den tiden som är kvar! :) Och hörni, tipsa alla ni känner om den här fantastiska skolan så hjälps vi åt så att det blir ett nästa års Bibelfjäll! :)

V.18 som sagt…

Måndagen började med att vi var lediga, haha. Det var ju 1:a maj så det var en röd dag. Men dagen därpå körde vi på som vanligt, och det var inget mindre än Uppenbarelseboken som den här veckan skulle handla om. Hans Lindholm från Uppsala kom och pratade om den här svår förstådda men intressanta boken i Bibeln. Hans har till och med skrivit en bok om Uppenbarelseboken – ”Den som segrar” -så det var verkligen ett privilegium att få ha honom här. Han var här och föreläste tis-tor.  På kvällen på torsdagen grillade några på baksidan av stationen. Ingen sol i sikte men det var mysigt och gott ändå. Alltifrån marshmallows med choklad till bacon inlindade korvar lades på grillen. På fredagen stod det något väldigt intressant i kalendern: ”Niklas informerar”. Kjell-Arnes chef Niklas var nämligen på besök, och kom och pratade lite med oss. Han bekräftade och printade in i våra hjärnor vilken fantastisk skola vi har gått på! Jajemen, jag kan bara instämma. (Känn en liten hint att ni ska ansöka NUUUU! :) ) På eftermiddagen kom Lena Bergström, kyrkoledare för Region Nord, för att prata om bön. Det var också intressant. Saker som alltid har varit självklara när det gäller bön fick man helt plötsligt en annan syn på.

På lördagen gick jag, Elin, Cecilia, Emilia, Henke och Hannes ut på en ”liten” topptur… Vi gick till Mortsen som ligger på 1413 m.ö.h, och den tog exakt 6 h inkl. lunchpaus upp till toppen, och skulle inte alls ta länge att åka ned för tänkte vi, men nja… Hela turen tog ca 9,5 timmar… Snacka om att vi var hungriga när vi kom tillbaka, haha! Men det var jätteroligt att få göra något aktivt även på helgen, nu när liftarna har stängt för säsongen. Nu laddar alla om för gondol invigningen hösten 2017.

På söndagen var det gudstjänst här på stationen. Det var Oskar från Missionskyrkan i Lycksele som ledde det hela, och Klas Johansson som predikade. Bästa lovsångsteamet spelade och sjöng (och för er som undrar består det vanligtvis av Ingela, Jonatan, Hannes, Simon och Jesper).

V.19

Det började med att vi fick besök av dagiset Björken. Vi visade dem runt på stationen och sedan fick de vara med i ett litet drama om Sackaios. Sist lekte vi ”Kom nu alla mina barn…”. På eftermiddagen hade Kjell-Arne lektion i lightpack. Det är en vetenskap i sig att lära sig hur man ska packa rätt och lätt. Allt väger mycket mer än vad man tror. Tis-ons hade vi gåvoupptäckande där Maria Johansson egentligen skulle ha varit med oss men vi fick ha distansundervisning via Skype istället. För vissa var det en AHA-upplevelse och för andra en bekräftelse på ens egenskaper. Idag (torsdag) har vi haft fördjupningsarbete hela dagen. På måndag ska vi redovisa arbetena så det har varit lite stressigt. Men med all rätt ska det vara klart då, då vi haft lååång tid på oss. Oj! Glömde nästan skriva att vi blev hembjudna till bästa Kjelle och Karin på onsdagskvällen för lite grillparty. Hamburgare och korv, och så hade jag och Cecilia bakat en Rubikskubtårta till Hannes som fyllde 20 den dagen. Värt att nämna är också att vi hade firat Jonatan dagen innan. Det är många som fyller år efter varandra i den här klassen. :) De é nice.

Imorgon ska vi på topptur med Mr. X aka Sven Olofsson. Det är Krutfjället som ska bestigas. På lördag ska ett gäng åka till Mo I Rana och kolla in läget. (Haha, och förhoppningsvis lite mer ;) ) Det är även Eurovision Song Contest vilket är väldigt viktigt att titta på (!!) enligt mig och Ingela i alla fall. På söndag är det gudstjänst i Tärnaby kyrka. Hej och hå. Jag suger på att skriva korta inlägg, men här kommer lite bilder som kompensation:

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Processed with VSCO with a6 preset IMG_0370.JPG FullSizeRender.jpgVem där?

IMG_0438.JPG FullSizeRender.jpg-1Det var chokladbollens dag idag, så jag, Jacke, Henke och Elin (vi bakade dock var för sig) bakade chokaldbollsrulltårta! It was amazing.

Ha en fortsatt trevligt vecka! Så hörs vi v.20. Ha’de gött! 

Skrivet av: Amanda Holmgren

Bilder tagna av: Amanda Holmgren

 

V.16-17

Hejsan, hejsan! Inne på vecka 17 men som vanligt ska vi börja med veckan innan då vi aldrig lyckas komma i fas med veckorna - men ni har förhoppningsvis vant er vid det här laget? ;)

V.16.

Påsklovet fortsatte från måndag – torsdag så det var toppturer, våffelservering, promenader, förberedelser inför utevecka nummer 2 m.m, m.m. som gällde. Full fart med andra ord. Gästerna började trappa av litegrann på Fjällstationen men det var långt i från lugnt. :) Folk från klassen började rulla in en efter en och det kändes bra att vara alla samlade igen. :) Man hinner sakna alla så sjukt mycket på bara en vecka… På fredagen var det tänkt att vi skulle ut till Tärnasjön men pga. vissa anledningar blev det inte att vi åkte till Tärnasjön överhuvudtaget, utan det blev Tärnamo istället men det var inte fy skam det inte. I en dal omringad av granskog och några hus låtsades vi som om vi var på kalfjället och slog upp ett basläger med våra vintertält. På söndagseftermiddagen åkte vi till ”Stor Björkvattnet” och pimplade med Kjelle och Robban. Det blev ingen fiskelycka men fint väder hade vi och det var en ny grej att laga mat på stormkök mitt ute på en sjö. Jag (Amanda) och Emilia gjorde en soffa där vi satte oss och hade det chill. Dé va nice. När vi kom tillbaka gick några till en skogsdunge där det hade byggts hopp och grejer. Hannes, Henke och Samuel – som är några av klassen våghalsar hoppade och hade sig som om de aldrig gjort annat. Efter den promenaden med bla. snöskor var det dags för matlagning. Vårat matlag (jag var med Emilia och Axel) gjorde trerätters bestående av halloumi, risotto och bärkompott. Det ska vara gött att leva på ”fjället” (*host* dalen).

V.17 (uteveckan fortsätter).

På måndagen tog Kjelle ut oss på en längdskidtur. För några var det första gången på ett par längdskidor men alla klarade det galant! Vi kunde dessutom inte ha haft bättre väder – eller ja, enligt mig kunde vi haft lite mindre sol men man ska väl inte klaga… När alla kommit tillbaka åkte vi hemåt mot Hemavan igen för att göra materialvård osv. Ni vet – det där mindre roliga. På tisdagen gick 2/3 av klassen på topptur med Robban. De gick till en förtopp som heter Gemken – lite utanför Hemavan. Dagen därpå åkte vi skidor hela dagen för vi hade ingen ”lektion” förrän på kvällen. Jag, Emilia, Cecilia, Elin och Ingela åkte längdsidor  till Kobåsspåret på f.m. Några gick även både små och stora toppturer. Jag själv gick upp till Jungfruvårtan med Johanna och Ingela. Kvällsföreläsningen höll Jan-Åke Alvarsson (japp, Kjelles brorsa :))  där temat var ”Den sekulariserade svenskens religion”. Vi hade honom även torsdag och fredag och då pratade han om Kulturförståelse, vilket jag kan tycka är väldigt viktigt med tanke på det mångkulturella samhälle vi lever i idag. Efter skolan på fredagen (vi slutade kl. 12.00) var det (som vanligt) skidåkning som gällde. Det har varit jättefint väder flera dagar i sträck nu och det gäller väl att ta vara på all D-vitamin man får. I helgen är det sista helgen liftsystemet har öppet och det märks på köerna till liften att många är här, dels för Valborgsfirandet, men också för att passa på att åka. Vem vill inte kunna säga att man har åkt slalom i maj liksom?! Idag, lördag, arrangerades det ”vattenplasket” i Hotellbacken. Två i klassen, Ingela och Jacob var med och tävlade. De hade grävt en pool mitt i backen och det var tävlingar i såsom ’snyggast åk’, ’snyggast kostym/utklädnad’ osv. Tur att de som plurrade i fick gå och basta direkt efteråt samtidigt som det nog var skönt med svalkande dopp i majsolen. Vi är lediga på måndag så nu har vi långhelg och hörs förhoppningsvis på söndag om en vecka!

Till att börja med har vi lite Instagram-bilder som jag har lagt ut på mitt konto:

Skärmavbild 2017-04-30 kl. 09.41.46Baslägret vid Mobackagården.

Skärmavbild 2017-04-30 kl. 09.41.28Tält/matlag Axel, Emilia o Amanda.

Skärmavbild 2017-04-30 kl. 09.42.03Den berömda bärkompotten

Skärmavbild 2017-04-30 kl. 09.43.14Amanda och Emilia i sin sköna soffan. Man blev dock rätt blöt om baken…

(Det var Johanna fotade oss men detta är från Emilias Instagram).

Skärmavbild 2017-04-30 kl. 09.40.55Henke hoppar för fullt.

Skärmavbild 2017-04-30 kl. 09.41.11Hannes. Jonatan dokumenterar.

Skärmavbild 2017-04-30 kl. 09.40.41Emilia, Ingela, Cecilia och Elin i Kobåsspåret.

Gemken:

OLYMPUS DIGITAL CAMERARobban njuter i solen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASamuel, Hannes, Emilia och resterande klassen i bakgrunden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERASnowboardåkaren Jacob.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASamuel ser nöjd ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAElin och Henke tar en paus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEmilia och Axel.

Vattenplasket:

SAMSUNG CSCMycket folk på Vattenplasket.

SAMSUNG CSCDe var ändå rätt många som klarade sig och inte plaskade i…

SAMSUNG CSCTitanic skulle sjösättas.

SAMSUNG CSCWoop, woop.

SAMSUNG CSCPubliken fick lite sol då och då.

Ha’de gött!

Skrivet av: Amanda Holmgren.

Bilder tagna av: Jacob Schönning (Gemken) och Amanda Holmgren (Plasket).