Om kursen

1 år • Hemavan Fjällstation • Start 17 augusti 2020 • Ansökan senast 30 april

Bibelfjäll är inte en traditionell bibelskola utan är för dig som vill kombinera en grundläggande fjällutbildning, utmanande möten och härliga naturupplevelser med att söka efter eller fördjupa en tro.

Du kommer att få en större kunskap om Bibeln och vad den betyder för dig och din omgivning idag under året i Hemavan. Kursen utgår från tre fokusområden – Bibeln, Fjället och Mötet.

Under året får du också en grundläggande utbildning i fjällkunskap samtidigt som du tillbringar året i Skandinaviens mest kompletta fjällområde. Ingen annanstans kan du, i samma område, göra sådana turer till grottor, glaciärer, fjälltoppar med perfekt offpist-åkning mm.

Mötet är en unik del av kursen. Du får möta många spännande människor och har möjlighet att engagera dig i olika aktiviteter i och utanför Bibelfjäll. Du kommer att få en egen fadder på orten och får då genuint uppleva hur det är att bo i en fjällby.

Bibelfjäll är en ettårig CSN-berättigad folkhögskolekurs på helfart som drivs av Härnösands folkhögskola, med placering på Hemavan Fjällstation i samarbete med Equmeniakyrkan, Equmenia, EFS och Salt, Svenska kyrkans unga i Luleå stift, de lokala församlingarna i Hemavan/Tärnaby (SvK, Pingst, EFK, Equmeniakyrkan) Studieförbundet Bilda och Hemavan Fjällstation

Längd: 1 år
Studietakt: Helfart
Studieort: Hemavan
Boende: Elever på Bibelfjäll bor i dubbelrum i Annexet på Hemavan Fjällstation

Terminstider: HT 2020 17 aug – 11 dec, VT 2021 11 jan – 4 jun

Ansök senast:
30 april. Efter sista ansökningsdag har vi löpande antagning om det finns platser kvar. Ansökningar behandlas då i den ordning de kommer in.

Antagningsvillkor:
Till din ansökan bifogar du en presentation där du berättar om dig själv och varför du söker kursen.

Studiestödsnivå:
Gymnasienivå (A2)

Kostnader:
Kost (lunch, två fika) 95 kr/dag man äter, logi 575 kr/vecka, ingen kostnad under längre lov, servicekostnad 1900 kr/termin, litteratur 600 kr, liftkort 4500 kr, skoterhyra 800 kr och skidhyra rabatterat pris på helår.