Om kursen

1 år • Hemavan fjällstation • Start 12 augusti 2024 • Ansökan senast 30 april

Youtube finns också flera filmer som visar vad som händer på kursen och på instagram får du ännu mer information om hur det är att gå Bibelfjäll.

Bibelfjäll är mer än en traditionell bibelskola.
Den är för dig som vill kombinera en grundläggande fjällutbildning, utmanande möten och härliga naturupplevelser med att söka efter eller fördjupa din tro.

Du kommer att få en större kunskap om Bibeln och vad den betyder för dig och din omgivning idag under året i Hemavan. Kursen utgår från tre fokusområden – Bibeln, Fjället och Mötet.

Under året får du också en grundläggande utbildning i fjällkunskap samtidigt som du tillbringar året i Skandinaviens mest kompletta fjällområde. Ingen annanstans kan du, i samma område, göra sådana turer till grottor, glaciärer, fjälltoppar med perfekt offpist-åkning mm.

Mötet är en unik del av kursen. Du får möta många spännande människor och har möjlighet att engagera dig i olika aktiviteter i och utanför Bibelfjäll. Du kommer att få en egen fadder på orten och får då genuint uppleva hur det är att bo i en fjällby.

Bibelfjäll är en ettårig CSN-berättigad folkhögskolekurs på helfart som drivs av Strömbäcks folkhögskola, med placering på Hemavan fjällstation i samarbete med Equmeniakyrkan, Equmenia, EFS och Salt, Svenska kyrkans unga i Luleå stift, de lokala församlingarna i Hemavan/Tärnaby (SvK, Pingst, EFK, Equmeniakyrkan) Studieförbundet Bilda och Hemavan fjällstation

Längd: 1 år
Studietakt: Helfart
Studieort: Hemavan
Boende: Dubbelrum i nybyggt Annex på Hemavan fjällstation

Terminstider: HT 2024 12 aug – 13 dec, VT 2025 13 jan – 5 juni

Ansök senast:
30 april. Efter sista ansökningsdag har vi löpande antagning om det finns platser kvar. Ansökningar behandlas då i den ordning de kommer in.

Antagningsvillkor:
Till din ansökan bifogar du en presentation där du berättar om dig själv och varför du söker kursen.

Studiestödsnivå:
Gymnasienivå (A2)

Kostnader:
Boende: 695 kr/vecka men ingen kostnad under längre lov när du tömmer ditt rum.

Kost: I internatet finns goda möjligheter att laga egen mat. Om efterfrågan är tillräckligt stor så serveras lunch för 95 Kr under skoldagar.

Servicekostnad: 2 200 kr/termin

Dessutom c:a 500 Kr för litteratur, 4 500 Kr för liftkort, 800 kr för skoterhyra, eventuell skidhyra (rabatterat pris), resor och boende i samband med församlingspraktiken.