Allmänt

1 år • Hemavan Fjällstation • Start 19 augusti 2019 • Ansökan senast 15 april

Bibelfjäll är för dig som vill kombinera en bra bibelskola, en grundläggande fjällutbildning, utmanande möten med härliga naturupplevelser.
Det är en kurs för dig som vill hitta eller fördjupa en kristen tro, få en större kunskap om Bibeln och vad den betyder för dig och din omgivning idag. Du får en grundläggande utbildning i fjällkunskap och tillbringa året i Skandinaviens mest kompletta fjällområde. Ingen annanstans kan du, i samma område, göra sådana turer till grottor, glaciärer, fjälltoppar med perfekt offpist-åkning mm.

Bibelfjäll är en ettårig CSN-berättigad folkhögskolekurs på helfart som drivs av Härnösands folkhögskola, med placering på Hemavan Fjällstation (hette tidigare SMU Fjällgård) i samarbete med Equmeniakyrkan Region Nord, Equmenia, EFS och Salt Västerbotten, EFS Norrbotten, Svenska kyrkans unga i Luleå stift, Studieförbundet Bilda, Hemavan Fjällstation och de lokala församlingarna i Hemavan/Tärnaby.

Under året får du god bibelundervisning, möjlighet att följa fjällets växlingar, möta människor samt växa som person och kristen. Kursen har tre tydliga fokus: Bibeln, Fjället och Mötet.